MIDDEN - DELFLAND

De Mooi Dichtbij Activiteitenagenda van Midden-Delfland

De Mooi Dichtbij Activiteitenagenda geeft een overzicht van een groot aantal activiteiten in het Midden-Delfland gebied en omgeving: de gemeente Midden-Delfland (met plaatsnamen Schipluiden, Den Hoorn, Maasland, 't Woudt) en omliggende plaatsen Delft, Overschie, Kethel, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, De Lier, Wateringen, Kwintsheul en Maasdijk. 

De Mooi Dichtbij activiteitenagenda bestaat uit een op datum gesorteerde lijst van activiteiten. Bovenaan de pagina kan de agenda voor een bepaalde periode worden gemaakt. De activiteiten zijn afkomstig van twee bronnen:

  1. Mooi Dichtbij database. Activiteiten die zijn ingevoerd via deze website.
  2. VVV database. Activiteiten uit de evenementendatabase van de VVV. Dagelijks wordt deze ververst.

Voor vragen over de Midden-Delfland Mooi Dichtbij agenda: info@middendelfland.net.

Invoeren van activiteiten

Aanmelding en publicatie van een activiteit in de activiteitenagenda is gratis. Er zijn twee methoden om een activiteit in de Mooi Dichtbij Activiteitenagenda in te voeren:

  1. Mooi Dichtbij database. Aanmelden kan direct op deze website; Voordeel: de activiteit is ook meteen zichtbaar in de agenda en kan later, indien nodig, zelf worden aangepast. Nadeel: De activiteit komt niet automatisch in VVV agenda. Klik om een activiteit in te voeren.
  2. VVV database. Aanmelden moet bij een VVV of toeristische organisatie die werkzaam is in de plaats waar de activiteit wordt gehouden (dus niet de vestigingsplaats van de organiserende partij).  Nadeel: Invoeren en aanpassen is minder gemakkelijk; Voordeel: De activiteit wordt zowel bij de VVV als in de Mooi Dichtbij agenda opgenomen. Zie het overzicht hieronder voor een invulformulier en e-mailadres. 

Advies: Maak een keuze uit 1 of 2 (invoer in beide databases maakt dat een activiteit dubbel wordt vermeld in de Mooi Dichtbij Activiteitenagenda). 

Aanpassen of verwijderen van activiteiten

Voor het aanpassen of verwijderen gelden verschillende methoden, afhankelijk van de aanmelding:

  1. Mooi Dichtbij database. Aanpassen of verwijderen kan zelf worden gedaan (mits het ingevoerde password bij invoer van de activiteit bekend is). Ga naar de activiteitenagenda, onderaan, en klik op de knop Activeer aanpassen. Vooraan de activiteiten die online kunnen worden aangepast staat nu een knopje. Zoek de gewenste activiteit en klik op het knopje. Nadat het password is ingevoerd wordt de activiteit getoond en kan worden aangepast of verwijderd.
  2. VVV database. Aanpassen of verwijderen kan door een e-mail te sturen naar de VVV of organisatie verantwoordelijk voor de activiteitenagenda.

Activiteit aanmelden bij de VVV

Een activiteit dient aangemeld te worden bij de VVV van de plaats/gemeente waar het evenement plaatsvindt! Echter, hoe activiteiten kunnen worden aangemeld voor Midden-Delfland is op dit moment niet duidelijk.

De VVV gebruikt de NDTRC database voor de opslag van evenementen. De informatie hieruit wordt elke ochtend overgenomen en aan de Mooi Dichtbij Activiteitenagenda toegevoegd (of aangepast).

Over de VVV's

Voor actuele informatie over  de VVV's bezoek: www.vvv.nl.

17 mei 2018